Wat is Body Stress Release

Body Stress Release is een aanvullende gezondheidstechniek die het lichaam helpt vastgezette spierspanning (“body stress”) als gevolg van overbelasting los te laten, met als doel het lichaam terug te leiden naar een optimale staat van gezondheid en deze te onderhouden.

Body Stress Release ondersteunt het natuurlijk zelf genezend vermogen van het lichaam, dat altijd streeft naar gezondheid en evenwicht.

Body Stress Release is bedoeld als ondersteunende curatieve zorg en preventieve onderhoudszorg. Geen crisistherapie dus en als zodanig geen vervanging voor de reguliere geneeskunde, maar een aanvulling daarop.

Body Stress Release houdt zich niet bezig met het stellen van diagnoses en behandelt geen ziekten, aandoeningen en/of afwijkingen.

Body Stress Release wordt uitgeoefend door gediplomeerde “Body Stress Release practitioners” (beoefenaars). Zij zijn geen genezers of helers, maar zij ondersteunen het van nature aanwezig zelf genezend vermogen van het lichaam. Hun verantwoordelijkheid ligt bij het perfect toepassen van de Body Stress Release techniek en het begeleiden van de cliënt tijdens het Body Stress Release proces.

Body Stress Release kent geen patiënten, maar cliënten.

Body Stress Release kan pas optimaal werkzaam zijn door een coöperatieve houding van de cliënt. Deze zorgt voor het eigen lichaam ter voorkoming van het opbouwen van nieuwe body stress, met name door het opvolgen van de verstrekte adviezen. De verantwoordelijkheid voor de ontwikkeling van de lichamelijke conditie en het algeheel welzijn ligt bij de cliënt zelf.