Over Michael Leito

Michael Leito, Body Stress Release practitioner.

Hier voor heb ik 17 jaar ontwikkelingssamenwerking gedaan in West Afrika. Ik ben als landbouwingenieur, vanuit Wageningen naar Burkina Faso en vervolgens Senegal vertrokken. Daar heb ik 7 jaar gewoond en gewerkt. Aansluitend heb ik 10 jaar projecten begeleid vanuit Nederland voor o.a. Oxfam Novib in Den Haag. Ook heb ik ruim 7 jaar bij provincie Noord-Holland gewerkt, als adviseur bij de sector Subsidies. Daar wordt subsidiegeld aan projecten toegekend die bijdragen aan het (economisch) welzijn binnen de provincie.

Waarom nu Body Stress Release? BSR heeft mij geholpen van stevige rugklachten te herstellen. De aanpak en techniek van BSR spraken mij destijds als cliënt dusdanig aan, dat ik direct overwoog om dat ook te willen leren. Een grote stap vanuit een heel ander beroep en achtergrond zou je denken. Dat vind ik niet. Ik werk graag met en voor mensen.

Bij Body Stress Release pakt het lichaam van de cliënt op wat nodig is voor haar of zijn herstel. Je lichaam wil gezond zijn en doet daar alles aan, 24 uur per dag, elke dag weer. Body Stress Release geeft daarbij een zachte externe impuls, die dat proces ondersteunt.
Mijn eenvoudige definitie van ontwikkeling is; “grip krijgen op je eigen levenssituatie”.
Gezond zijn, met een zo goed mogelijk functionerend lichaam, maakt daar zeker deel vanuit. Het maakt het mede mogelijk je actief bezig te houden met activiteiten die voor jou belangrijk zijn in het leven, zoals zorgen voor jezelf, je familie, je vrienden, sporten, werken, creatief zijn, plezier hebben …  En dat geldt voor iedereen zowel hier in Nederland als bijvoorbeeld in Afrika.

Ik ben vader van 4 studerende kinderen. Ook hen help ik om grip te krijgen op hun eigen levenssituatie. Daarbij is naar hen luisteren heel belangrijk. En vervolgens reageren en - waar mogelijk - bijdragen door advies, voor hun specifieke situatie en vragen.

Ook in het werken met cliënten streef ik ernaar om iedereen die aandacht te geven, die voor hen nodig is om weer ontspannen verder te kunnen. Wellicht kan ik u van dienst zijn met Body Stress Release. U bent van harte welkom!